Zaštita privatnosti

Prikupljanje i korištenje osobnih podataka

Osobni podaci su informacije koje Vas identificiraju, poput Vašeg imena, e-mail ili poštanske adrese. Prosjecna-placa.info ne prikuplja Vaše osobne podatke ako nam ih izričito ne ustupite (npr. kada se pretplatite na elektronički newsletter, putem sudjelovanja u anketama, natjecanjima ili nagradnim igrama, te prilikom traženja informacije) i pristanete na njihovu uporabu.

Pohranjujemo, koristimo ili prenosimo vaše osobne podatke samo u skladu s vašom suglasnošću u onoj mjeri – u pogledu sadržaja i vremena – u kojoj je to potrebno u svakom specifičnom slučaju, npr. kako bismo odgovorili na vaša pitanja i nedoumice, kako bismo vam u svakom trenutku omogućili izmjenu ili brisanje vaših postavljenih ocjena, kako bismo postupili po vašim zahtjevima ili kako bismo vas obavijestili o rezultatima anekta.

Korištenje osobnih podataka u reklamne i marketinške svrhe

Ako dajete izričiti pristanak za korištenje Vaših osobnih podataka u reklamne ili marketinške svrhe, Vaši osobni podaci bit će pohranjeni i kontinuirano korišteni u takve svrhe, npr. za slanje newslettera, uzorke proizvoda, sudjelovanje u natjecanjima ili nagradnim igrama, sve putem e-maila ili pošte ili bilo kojeg drugog komunikacijskog kanala na koji ste pristali. Možemo koristiti Vaše podatke za stvaranje i održavanje korisničkog profila kojim Vam želimo pružiti individualno primanje reklamnih i promotivnih materijala. Vaše podatke ćemo po potrebi koristiti za analizu i poboljšanje učinkovitosti naših internetskih usluga, za oglašavanje, marketing, istraživanje tržišta i prodaju.

Povlačenje pristanka

Možete u cijelosti ili djelomično povući pristanak za korištenje Vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. Vaši će podaci biti izbrisani po primitku zahtjeva za povlačenje.

Putem e-maila:
E-mail kontakt

Automatski zabilježene informacije (neosobni podaci)

Pristupom našoj internetskoj stranici, automatski prikupljamo općenite podatke koji nisu vezani uz Vašu osobnost, npr. naziv pružatelja internetskih usluga (kod kompanijskih mreža, naziv Vaše kompanije), internetsku stranicu koju ste posjetili prije naše, datum i vrijeme posjeta, operativni sustav i verziju pretraživača koje koristite.

Ovi podaci su anonimno prikupljeni i analizirani. Koriste se isključivo u svrhu poboljšanja atraktivnosti, sadržaja i funkcionalnosti naše internetske stranice. Podaci se dalje ne obrađuju, niti prenose trećim stranama.

Google Analytics

Ova internetska stranica koristi Google Analytics, uslugu internetske analize tvrtke Google Inc ("Google"). Google Analytics koristi specifični oblik "kolačića", tj. tekstualnu datoteku koja je pohranjena na Vašem računalu i omogućuje analizu Vašeg korištenja internetske stranice. Informacije koje kolačić stvara o Vašem korištenju ove internetske stranice obično se prenosi na Google poslužitelja u SAD-u, gdje se i pohranjuje. Želimo istaknuti da je Google Analytics proširen na ovoj internetskoj stranici i sada uključuje kod "gat._anonymizeIp ();" kako bismo Vam pružili anonimno bilježenje IP adresa (tzv. IP maskiranje). Zbog IP anonimizacije na ovoj internetskoj stranici, Google je skratio vašu IP adresu unutar područja EU-a i država članica Europske Ekonomske Zajednice. Samo se u iznimnim slučajevima puna IP adresa prenosi na Google poslužitelja u SAD-u i tamo se skraćuje.

Google koristi ove informacije u naše ime za analizu Vašeg korištenja ove internetske stranice, u svrhu sastavljanja izvješća o internetskoj aktivnosti i pružanja dodatnih usluga vezanih uz korištenje internetskih stranica i interneta operateru web stranice. IP adresa koju Vaš preglednik prenosi Google Analytics-u nije konsolidirana s drugim podacima Googlea. Odgovarajućim postavkama na softveru Vašeg preglednika možete spriječiti pohranu kolačića, proučite gore navedeni Odjeljak 5 c). Osim toga, možete spriječiti da Google bilježi podatke koje generiraju kolačići i koji su vezani uz Vaše korištenje internetske stranice (uključujući vašu IP adresu) i da obrađuje te podatke na način da preuzmete i instalirate plug-in preglednika dostupan na poveznici http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Više informacija o uvjetima korištenja i zaštiti podataka možete pronaći na http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Koristimo Google Analytics i za analizu podataka iz AdWords i bilo kakvih kolačića iz "DoubleClick" u statističke svrhe. Ako niste suglasni s time, možete deaktivirati tu postavku putem Upravitelja postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=en)

Google AdSense

Na našim internetskim stranicama koristimo usluge Google AdSense, Google Conversion Tracking i Google Remarketing. Google Conversion Tracking je analitička usluga koju pruža Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“), a čija je svrha mjerenje uspjeha naših reklamnih mjera koje su aktivirane u Googleu (AdWords). Google pritom na Vašem računalu pohranjuje kolačić ako ste na našu internetsku stranicu dospjeli putem Google oglasa. Takvi kolačići prestaju vrijediti nakon 30 dana i ne služe za osobnu identifikaciju.

S pomoću usluge Google Conversion Tracking mi i Google možemo prepoznati da je netko kliknuo na naš Google oglas te je na taj način dospio na našu stranicu, ali pritom ne možemo vidjeti koje ste druge internetske stranice posjećivali. Informacije prikupljene uslugom Google Conversion Tracking služe isključivo za izradu statistika o uspjehu i korištenju naših AdWords kampanji. Međutim, ne prikupljamo, niti primamo informacije s pomoću kojih bismo mogli identificirati korisnika.

Na našim internetskim stranicama dodatno koristimo i Google AdSense, Googleovu uslugu za internetsko oglašavanje kojom se postavljaju reklame (tekstualni oglasi, oglasne trake itd.). Pritom Vaš preglednik u određenim okolnostima pohranjuje kolačić koji je poslao Google ili treća strana. Google ili treće osobe mogu pohraniti, prikupljati i vrednovati informacije pohranjene u kolačiću. Nadalje Google Adsense za prikupljanje informacija koristi male nevidljive grafike, takozvane Web Beacons koji služe za pohranjivanje, prikupljanje i vrednovanje jednostavnih radnji poput prometa posjetitelja na internetskoj stranici. Informacije o Vašem korištenju internetske stranice dobivene s pomoću kolačića i/ili grafika šalju se Googleovom poslužitelju te se tamo pohranjuju. Google koristi takve informacije za vrednovanje ponašanja pri korištenju povezanom s AdSense oglasima. Google će navedene informacije proslijediti trećim stranama, ukoliko je to zakonski propisano ili ukoliko predmetna treća strana radi po nalogu Googlea. Google ne povezuje Vašu IP adresu s drugim podacima koje je pohranio.

Na našim internetskim stranicama također koristimo Google Remarketing tehnologije. Pomoću ovih tehnologija moguće je ciljanim reklamama na drugim stranicama Googleove partnerske mreže ponovno privući korisnike koji su ranije posjetili našu internetsku stranicu. Google Remarketing tehnologije također koriste kolačiće.

Ako ne želite primati prilagođene oglase, možete u Google postavkama isključiti korištenje kolačića u tu svrhu na način da učitate tu stranicu i zatim uključite funkciju „Isključi prilagođene oglase na Googleu “ i /ili „Isključi Google prilagođene oglase na webu“.

Ako ne želite koristiti usluge Google AdSense, Google Conversion Tracking ili Google Remarketing, možete odbiti pohranjivanje potrebnog kolačića tako da npr. prilikom odabira postavki preglednika u potpunosti isključite automatsko pohranjivanje kolačića. Kolačiće za Googleove usluge oglašavanja također možete isključiti na način da u pregledniku odaberete mogućnost blokiranja kolačića s domene „googleadservices.com“. Dodatne informacije kao i informacije o isključivanju Googleovih usluga oglašavanja za mobilne uređaje pronaći ćete ovdje.

Na našim internetskim stranicama ujedno koristimo i usluge Facebook Conversion Pixel i Facebook Remarketing. Pomoću usluge Facebook Conversion Pixels mi i Facebook možemo prepoznati da je netko kliknuo na naš Facebook oglas te je na taj način dospio na našu stranicu, ali pritom ne možemo vidjeti koje ste druge internetske stranice posjećivali. Informacije prikupljene uslugom Facebook Conversion Pixel služe isključivo za izradu statistika o uspjehu i korištenju naših Facebook oglasa. Međutim, ne prikupljamo i ne primamo nikakve informacije s pomoću kojih bismo mogli identificirati korisnika. S pomoću Facebook Remarketing tehnologije moguće je ciljanim oglasima na Facebook internetskim stranicama ponovo privući korisnike koji su već ranije posjetili našu internetsku stranicu. Međutim, ne prikupljamo i ne primamo informacije o tome, kojim se Facebook korisnicima doista prikazuju ciljani oglasi. Ovdje također nismo u mogućnosti identificirati pojedinačne korisnike. Dodatne informacije o svrsi i obujmu prikupljanja i obrade Vaših osobnih podataka od strane Facebooka, kao i mogućnostima odabira postavki u svrhu zaštite Vaše privatnosti na Facebooku pronaći ćete u Facebook smjernici o podacima.

Cookies

Pridržavamo pravo koristiti cookije na web stranici Prosjecna-placa.info.

Što su kolačići (eng. cookies)?

Kolačić je skup informacija koje u obliku datoteke na vaše računalo sprema web stranica koju posjetite. Koriste se kako bi internetska stranica dobila informacije o nekim vašim postavkama i ponašanju na internetu (poput e-mail adrese, postavki internetskog preglednika i slično).

Kada ponovno posjetite istu stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju, što omogućuje da prikaz stranice i iskustvo pregledavanja bude prilagođeno Vašim potrebama i preferencijama.

Važno je naglasiti da internetska stranica ne može pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika ili dobiti pristup informacijama koje korisnik nije ranije dao. Ovo je uobičajena praksa kojom se koristi na preko 90% internetskih stranica, prema direktivi Europske unije obavezni smo prije spremanja „cookie-a“ zatražiti vaš pristanak.

Kakve kolačiće koristi Prosjecna-placa.info?

Privremeni kolačići (Session cookies) - pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internatskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

Trajni kolačići (Persistent cookies) - Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. Prosjecna-placa.info koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete Prosjecna-placa.info.

Kako onemogućiti kolačiće?

Svaki korisnik sam odlučuje da li želi dopustiti pohranjivanje kolačića na svoje računalo. Postavke o pohranjivanju moguće konfigurirati unutar postavki web-preglednika.

Za detaljne informacije o postavkama kolačića odaberite web-preglednik koji koristite.